Çanakkale turlarında ziyaret etmeden dönmeyin diyeceğimiz yerler



Çanakkale Aynalı Çarşı
Çanakkale savaşlarında aynı halk türküsüne de konu olan namdar çarşının 1889 yılında II. Abdülhamid’in padişahlığı sırasında, Çanakkale’nin önde gelen Yahudi ailelerinden biri aracılığıyla yaptırıldığı bilinmektedir. Doğrulanamayan müşterek sav ise fazla daha önceleri yapıldığıdır. yatır Çelebi’nin “Seyahatname” adlı eserinde de çarşıdan laf edilmektedir. Çarşıya ilgili kayıtlar incelendiğinde İstanbul’daki Mısır Çarşısı’nın minyatürü olduğu anlaşılmaktadır.

Çanakkale Şehitliği
Çanakkale savaşlarının merkezi olan, insanoğlunun tüylerini ürperten, tarifsiz yalnız duygu yoğunluğunun içine sürükleyen okunuşu bu vatanın evladı her kişinin o havayı soluyarak öğrenmesi gereken benzer destanın yazıldığı Gelibolu yarımadası tarihsel milli parkında mütebaki abide okunuşu şehitlikler… Çanakkale’ye gelindiğinde ihtimal de ilk ziyaret edilmesi gereken mekan.

Çanakkale Şehitler Abidesi savaş Müzesi
1971 yılında açılan müzede, 1824 iz sergilenmektedir.Çanakkale savaşına ilgili malzemeler sergilenmektedir.


Çanakkale Merkez
Zeytin ağaçları, boğazı, İda Dağı, şarabı ile benzer mitoloji kenti, okşayıcı deniz şehri Çanakkale.

M.Ö. 3000 yılından bu yana Troyalılar, Akalar, Persler, Katalonyalılar, Romalılar ve Türkler’in iskân bölgesi olan Çanakkale hususuyla tarih okunuşu mitoloji açısından fazla gösterişli birleşik birikime sahiptir. fazla stratejik ab yolları üzerine bulunan Çanakkale, Anadolu ile Avrupa okunuşu Akdeniz ile Karadeniz arasındaki bağlantıyı sağlaması dolayısıyla Antik Çağ’da olduğu gibi günümüzde okunuşu fazla mühim benzer konumdadır.

Eski çağlarda Hellespontos okunuşu Dardanel olarak anılan Çanakkale bugünkü ismini bölgede bulunan Çanak Kale’sinden almaktadır. 18. y.y.’a düzen site olma yolunda stratejik benzer tekâmül gösteren Çanakkale, bahusus boğazlardaki ticari faaliyetlerin yoğunlaşması ile yanında sadece liman kenti olmaya ve zenginleşmeye başlamıştır. Bölge kazançlı faaliyetlerin sıkı olduğu eş sandalye olmasının nispetle çevresindeki Kazdağları,Gökçeada, Bozcaada, Assos, Saros Körfezi okunuşu Eceabat ile de önemli bir kez turizm merkezidir.

Gelibolu Yarımadası üzerine bulunan şehir, yer yuvarlağı tarihinde okunuşu çok önemli aynı yere malik olan Çanakkale Savaşları’nın tarihini gözler önüne seren anıt, şehitlik ve mezarlıkları ile görülmeye değerdir.

Toplam kıyı uzunluğu 671 km olan Çanakkale aynı zamanda Türkiye’nin genişlik derinlemesine periferi şeridine sahiptir. endüstrileşme okunuşu kentleşmenin iri olarak yaşanmadığı şehirde budala Dağları’nın doruklarından Marmara Denizi ile veli Denizi’nin birleştiği boğaza derecesinde katıksız güzelliklerle karşılaşmak mümkündür.

Çanakkale Merkez günümüzde şehrin en kalabalık nüfusunun olduğu yerdir. nihayet verilere bakarak kişi merkezde 135 bin’dir. değişik kavmî kimliklerden oluşan okunuşu tradisyonel niteliklere malik benzer halkı olmasına karşın bahusus site merkezinde daha modern benzer bünye ve yaşam vardır.

Muhteşem Çanakkale Boğazı manzarasıyla Truva filminde kullanılan tahta atın ve antik Truva şehrinin maketinin bulunduğu Çanakkale kordon boyunu da içeren merkez, şehrin kalbi olmuştur.

Çanakkale çokluk Müzesi

1462 yıllında Fatih Sultan Mehmet çeşidinden yaptırılan, Çanakkale Savaşları’nda da kullanılan, Çanakkale yoğunluk Zaferi’nin kahramanlarından Nusrat Mayın Gemisi’nin otantik boyutlarındaki maketi ve Çanakkale Savaşları’nda kullanılan türlü silahların bulunduğu müzeyi ziyaret edebilirsiniz.

Tarihte önemli olaylara ve savaşlara şahit olan Çanakkale, hem bu yönüyle hem okunuşu aynı tatil noktası olması nedeniyle sene içerisinde oldukça aşkın sadece ziyaretçi potansiyeli vardır. Gezilecek okunuşu görülecek yerlerinin ziyade olması da ilgileri üstüne çekmesinin nedenlerindendir.

Çanakkale Deniz Müzesi, ülke merkezinde olup; 1915 deniz ve kara savaşlarını anlatan benzer müzenin bulunmaması nedeniyle kurulmuştur. zatî nefer ve kuruluşlar ile komutanlık arşivinden bağışlanan eşyalarla zenginleşen deniz müzesi, Çimenlik Parkı’nın içindeki 1927 yılında yapılan binada çalışkanlık göstermektedir. İlk ismi Çanakkale kursak Komutanlığı Müzesi’dir. 1991 yılında ismi Askeri Müze Müdürlüğü olarak değiştirilmiştir. Ardından müteaddit emek yapılan müze müteaddit eskimiş ve değiş tokuş geçirmiştir. Yerli okunuşu yabancı turistlerin kesif ilgisi nedeniyle bitimi olarak 1. derslik Askeri Müzelerin tanımına girdiğine karar verilmiştir.

Çanakkale gezinizde kesinlikle görmeniz gereken müzenin ardından; Aynalı Çarşı’yı, Bayraklı Baba’yı, Çimpe Kalesi’ni, Biga Çayı’nı, Parion Antik Kenti’ni, Marmaros Şelalesi’ni okunuşu Truva Antik Kenti’ni görüşme edebilirsiniz. Tatiliniz sırasında Çanakkale’nin mahallî lezzetlerini denemeyi sakın unutmayın.

Çanakkale zaman Kulesi
Çanakkale’nin simgelerinden biri olan Çanakkale vakit Kulesi, turistler eliyle genişlik fazla ziyaret edilen yerlerden biridir. 1897 yılında ll. Abdülhamit döneminde yaptırılan Çanakkale zaman Kulesi’ne, bir daha dönemin Çanakkale İtalyan Konsolosu Vitalis Gaptirole’nin okunuşu katkısı olmuştur. Ayvalık değişmez taşından kurma edilmiş olan sayaç kulesi, dördül prizma tarzındadır.

Onarılıp turizme açılan Çanakkale vakit Kulesi ayrıntılı bir restorasyon döneminden geçmiştir. Çanakkale’de tatil yapanların seyahat listesine eklediği vakit kulesinin ardından;Aynalı Çarşı’yı, Çimpe Kalesi’ni, Bayraklı Baba’yı, Biga Çayı’nı gezerek hem tarihsel hem okunuşu doğa güzellikleri aynı dinlenme içerisinde yaşayabilirsiniz.

İtalyan Başkonsolosu, Emilio Vitalis aracılığıyla 1890’larda yaptırılan bu büyüklüğü saat kulesini okunuşu görmekte fayda var.

Çanakkale Arkeoloji Müzesi
Çanakkale yöresinde önemli özverilerle kesilmeme eden kazılar sonunda çıkarılan, genellikle Truva Troya, Troia, Assos okunuşu Parion bölgesinde bulunan antik şehirlere ait bulgular ile Polyksena Lahiti gibi sert çok ehemmiyetli eserin sergilendiği arkeoloji müzesi sizleri geçmiş zamanlara götürebilir.

Truva Antik Kenti
Dünyanın işaret şöhretli arkeolojik kenti olan Truva Antik Kenti, M.Ö. 3000-2500 yıllarında yerleşim yeri olarak kurulduğu bilinmektedir. İlk yerleşme yeri olduğundan beri müteaddit medeniyete konut sahipliği yapmıştır. 1871’de Heinrich Schliemann eliyle burada ilk kazısı yapılmıştır okunuşu hala Tübingen Üniversitesi’nde Prof. Dr. Manfred Korfmann burada arkeolojik kazıları sürdürmektedir. yer kalıt Listesi’nde alan düz kent, Çanakkale Boğazı’nda bulunan Karamenderes Nehri’nin veli Denizi’ne döküldüğü bulunur.

Çanakkale sınırları içerisindeki Merkez ilçesine sınırlı olan İntepe Beldesi’ndeki Truva Antik Kenti’nin yalnız Türk yurdu olabileceği üzerine görüşler vardır. müslüman ll. Mehmet 1462’de Midilli’yi kuşattığı sırada Truva’da durup, “’Tanrı, yıllar aksi hâlde olsa bile, bu kentin okunuşu yaşayanların intikamını bana nasip etmiştir”’ demiş. Kimilerine nazaran ise Fatih padişah Mehmet İstanbul’u fethettikten sonra Truva’ya gelmiş ve burada Truvalı kahramanların anısına kurban kesip, “’Truvalıların öcünü aldım”’ demiştir. Hatta Mustafa eksiksizlik Atatürk makro Taarruzda “’Truva’nın intikamını aldım”’ der.

Truva savaşının yaşandığı bu antik kent ilk kurulduğu dönemden beri önemini hâlen korumaktadır. Çanakkale’yi ziyarette bulunanların ilk geçirmek istedikleri ülke bu kenttir. 1988 yılından beri dış birine listesinde olan bu antik kent 1996 yılından beri ise milli park statüsündedir. Antik medeniyetlerin beşiği kabul edilmiştir. 9 tane şehrin birbiri üzerine kurulmasıyla oluşmuştur. Truva, Troya, Troia, İlion, Vilusa gibi adlarla da anılır. Tarihiyle, yaşanmışlığıyla sizi derinliklerine çekecek olan Truva Antik Kenti rastlaşmak maksadıyla daha fazla beklemeyin. Burada yaşayan her medeniyetin izlerini görürken hem heyecanlanacaksınız hem okunuşu ilgi alımlı olan bu gezinizi yormak istemeyeceksiniz. Çanakkale’nin tarihi noktalarından olan Bakkal Salim Müzesi’ni, Kilitbahir Kalesi’ni, Çimenlik Kalesi’ni okunuşu Aynalı Çarşı’yı da tarihsel gezi listenize ekleyebilirsiniz.

Konum olarak Kazdağları eteklerindedir. Pek fazla filme de bahis olan Truva Atı’nı sahne olmak yoluna buraya uğrayabilirsiniz.

Tepeköy Çınaraltı
Tepeköy Çınaraltı, Gökçeada Tepeköy’de bulunan okunuşu içerisinde tarihi yalnız çınar ağacının saklı olduğu bir kez piknik alanı. güçlü tek tepede alan saha Tepeköy Çınaraltı, hamam yaz günlerinde de bunaltmayan havası ve eşsiz manzarasıyla, neşeli sadece çağ geçirebileceğiniz ancak yer.

Gökçeada’da koruma altına alınmış 6 adet çınar ağacı bulunuyor. O çınar ağaçlarının en yaşlısı ise burada, Tepeköy Çınaraltı’nda makam edinmiş kendine. Tarihe ortalık okuyan bu çınar ağacı 625 yaşında. Yani 6 çağ boyunca, kok kömürü saldığı yerden büyük sadece tarihe tanıklık etmiş. Bu açıdan baktığımızda, bu dev Web bağlantısı çınar ağacı görenleri birden etkisi altına almayı başarıyor. Her yel estiğinde, o çınar ağacı size sadece şeyler anlatmaya çalışıyor sanki.

Ağacın yalnız dibinde tarihi tek pınar arsa alıyor. O çeşmeyle birlikte, dev çınar ağacı da tel belik içerisinde korunuyor.

Çınar ağacının ihtişamını arkanıza aldığınızda ise sizi uçsuz bucaksız bir kez veli Denizi manzarası karşılıyor. Semadirek Adası ve yeşil aynı koyak okunuşu bu büyüleyici manzaraya eşlik ediyor.

Tepeköy Çınaraltı’nın etrafına yerleştirilmiş masalarda, Ege’nin eşsiz manzarasına mukabil neşeli müşterek gündüz geçirebilirsiniz. Etrafta dolaşan evcilleşmiş keçiler de bu neşeli gününüze eşlik edeceklerdir.

Yolunuz Gökçeada’ya düşerse, ihtişamıyla sizi etkisi altına saha çınar ağacı okunuşu büyüleyici Ege manzarasıyla Tepeköy Çınaraltı’nı mutlaka görmenizi tavsiye ediyoruz. Şimdiden sağlıklı tatiller dileriz.

Müsellim Boğazı
Midilli Adası ile Anadolu arasında kalır Müsellim Boğazı. Edremit Körfezi’ni batıdan veli Denizi’ne bağlar. Çivit mavi deniziyle görenleri adeta etkisi altına alır.

Müsellim Boğazı olabildiğince büyüktür. Boğazın içerisinde dünya alan Müsellim Kayalıkları olarak adlandırılan kayalıklar, ancak yetişkin dalgalarda ortaya çıktıkları için, mahsus tekneler açısından makro tehlike oluştururlar. Bu nedenle midir bilinmeyen ama gemiler boğaz geçişlerini, Anadolu çeşidinden yapmayı tercih ederler.

Müsellim Boğazı balık açısından da olabildiğince randımanlı birleşik bölge. mahsus Kılıç okunuşu Orkinos başta tam gelmek üzere, katı çok balık türü avlanabiliyor.

Ay’ın Müsellim Boğazı’nın sakin sularına vuran ışığı, veli akşamlarının tarif edilmez manzarasını gözler önüne seriyor. Bu eşsiz güzelliği doyasıya yaşamanızı diler, şimdiden yararlı tatiller dileriz.

Gökçeada kutlu Köyü
Türkiye’nin en önemli adası olarak bilindik Gökçeada’nın dolayısıyla da Türkiye’nin işaret batısında bulunan cana yakın mi şirin sadece köydür Uğurlu Köyü. Hiçbir strüktür bulunmayan okunuşu tamamen yıpranmamış benzer sahile sahip olan mübarek Köyü’nün, 1970’lerde adanın nüfusunu arttırma amacıyla, yapay aynı köy olarak oluşturulduğu söyleniyor. Köy nüfusu, Muğlave Burdur’dan yurtlanma edilmek özgü getirilen vatandaşlardan oluşuyor.

Uğurlu Köyü, tertemiz, duru denizi ve el değmemiş koyları ile eşsiz ancak güzelliğe sahip. ayrıca köye işaret benzeyen olan Gökçeada mahrem Liman, kesinlikle amma mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri.

Gökçeada’ya gelmişken, mübarek Köyü’nü de gezi listenize eklemeyi kımıldamayan ihmal etmeyin. Şimdiden yerinde tatiller dileriz.

Assos Hüdavendigar Camii
Osmanlı sultanı I. erek Hüdavendigar çeşidinden 14. yüzyılda yaptırılan ve Osmanlı’nın kendine mahsus eserlerinden biri olan Hüdavendigar Camii, Assos Antik Kenti sınırları içerisinde ülke alıyor. Hüdavendigar Camii’nin genişlik bilindik özelliği tek kubbeli ve murabba hesaplı olarak kurma edilmiş olması. Behramkale Köyü’nün tepesinde mekân düzlük camiinin içerisinde kadırga resimleri bulunuyor. Bu özellik, Osmanlı cami mimarisinde eşine az rastlanır bir numune olarak dikkat çekiyor.

Hüdavendigar Camii’nin giriş kapısının da ilginç sadece özelliği var. Bu kapı, kendisinden henüz eski olan Cornelius kentinin kapısı. Cornelius Kilisesi’nin onarılmasını emreden Kral Skamandros’un yazdığı yazılar hala Hüdavendigar Camii’nin kapısında durum alıyor. Değişen sessiz şey, iki kanadı kırılmış salip işareti.

Kral’ın yazdırdığı makale ise şöyle; “’Skamandros şehri başkanı Anthimos, mükafat olarak zat günahlarının bağışlanması hakkında istekli müşterek şekilde dua ederek, gayretle okunuşu emek vererek, eren Cornelius Kilisesi’nin dayanıklı olmayan bölümlerini güzelleştirmek ayrılmış onarım ettirdi. Her ki bu kilisenin güzelliklerine, durumuna, mozaiğine ve harikulade ihtişamına bakarsa, Tanrı’nın kölesi olan ve bu binayı onarım ettiren Anthimos’un ölmeden önce işlediği günahların affı göre yakarış etsin.”’

Halim Bey Konağı şehir Müzesi
Çanakkale’nin Biga ilçesinde sandalye kayran Halim satış Konağı, ikinci kadar tarihsel kitap olarak onaylama edilmiş önemli aynı yapıdır.

Biga gezilecek yerlerin ilk sıralarında arazi kayran konak, 2008 yılında müze olarak restore edilmiş olup, günümüzde yöreye ait birçok eseri ziyaretçilerle buluşturuyor. Halim as Konağı site Müzesi’nde kılıç, tabanca, gazeteler, bindallı, cep saatleri, radyo, çeyiz malzemeleri okunuşu gelinlikler sergileniyor. Halim koca Konağı Kent Müzesi, Biga ilçe merkezindeki Turan Mahallesi’nde dünya almasından dolayı kolaylık benzer ulaşıma sahiptir.

Savaş Malzemeleri Müzesi

1915 Seddülbahir harp Malzemeleri Müzesi
Gelibolu Yarımadası’nda Eceabat’ın faziletli tek tepesinde bulunan Seddülbahir Köyü’ndeki 1915 Seddülbahir cenk Malzemeleri Müzesi, tepesi katlı bir binanın ilk iki katında eserlerini sergilemektedir. Müze, tarihçi Ahmet Uslu’ya ait.

Müzenin methal okunuşu ortam katta bulunan tarihsel değerler, gün içerisine birçok seyyah eliyle ziyaret edilmekte.

1915 Seddülbahir uğraşma Malzemeleri Müzesi’nin antre katında; Çanakkale Savaşı’nın akış ettiği zamanlarda askerlerin kullandığı kaşıklar, çatallar, mermiler, mataralar, türlü madalyalar, savaşla alakalı belgeler, kurşun kutuları, askerlerin giydiği ayakkabılar sergilenmekte.

Alt katında ise Çanakkale Savaşı’nda yaralanan askeri revirde tedavi eden doktor, savaşta yaralanmış okunuşu bağış isteyen askerler mankenlerle canlandırılmış. Girişinde yaşadığınız etkinin iki katını yaşarsınız madun kattaki canlandırmalarla. Müzenin genişlik etkileyen parçası ise birbiriyle çarpışmış mermiler. Seddülbahir Köyü’ndeki bu değersiz müzenin yetişkin bir etkisi var. Kendinizi Çanakkale Savaşı’nın ortasında gibi hissedeceksiniz.

Dardanos Plajı
Çanakkale şehir merkezine sınırlı küçük müşterek yerleşim alanı olan Dardanos, Kepez’e 6 kilometre, Güzelyalı’ya 14 kilometre uzaklıkta bulunmakta. Şehir merkezine ise3,5 kilometrelik bir mesafede alan alır.

Çanakkale yurt merkezine yakın olması Dardanos’a kolayca ulaşmayı sağlar.

Bu şiddetli yerleşme alanının lekesiz tek plajı bulunuyor. Dardanos Plajı’na yerli turistler miktarda yad turistler de ilişki göstermekte. Plajın iye olduğu periferi oldukça yel alıyor okunuşu bu durum yel sörfü olmak isteyenlere okunuşu hitap ediyor. Plajda şezlong, şemsiye gibi hizmetler var.

Kepez’de, Güzelyalı’da veya İntepe Erenköy’de bulunuyorsanız Dardanos Plajı’na adamakıllı müşterek gündüz ayırabilirsiniz.

Ayazma Mesire Yeri
Çanakkale’nin sahip olduğu genişlik doğru manzaraları oluşturan Kaz Dağları, eteklerinde gizlediği Ayazma Mesire Yeri’yle her sene binlerce turiste ev sahipliği yapmaktadır.

Ayazma Mesire Yeri, dostlarla geçirilebilecek işaret eğlenceli, ailelerle geçirilecek genişlik huzurlu saatleri sunar. Cennetin en iyi köşesi olduğunu hissedersiniz gördüğünüz an. Buradaki restoranlarda harcamak yerken aynı anda tabii aynı manzaranın tadını çıkartmış olursunuz. fark bölgedeki restoran olabildiğince mütenasip fiyatlara sahip…

Eğer Ayazma Mesire Yeri’nin genişlik kandırıcı köşesinde devir kazıklamak isterseniz erken saatlerde bölgeye gelmeniz gerekiyor.

Kilye Kalesi
Eceabat ilçesinde bulunan Kilye Kalesi, kolay tek şehirler yoluna sahiptir. Kabatepe tarik sapağının 300 metre ilerisinde makam düzlük kalenin yalnızca kule kalıntısı günümüze derecede gelebilmiştir.

Kilye Kalesi’nin tarihi okunuşu ki türünden yaptırıldığı hakkında kati bilgiler bulunmamaktadır. lakin bina incelendiğinde Bizans dönemiyle tarihlendirilmiştir. Kilye Koyu’nu ve çevresini tehlikeden amacıyla kurma edildiği bilinmektedir. Bu burçlu kalıntısı 1980 yılında Korunması Gereken Kültürel mülk olarak akseptans edilmiştir. Kilye Kalesi, gezilecek yerler listenize karışma olabilir.

Bigalı Atatürk Evi
Çanakkale’nin Eceabat ilçesinde durum alan okunuşu ancak yarıyıl Atatürk’ün ikamet ettiği ev, günümüzde müze olarak özen vermektedir.

Bigalı Atatürk Evi, tam 300 yıl önce kurma edilmiştir. Mustafa eksiksizlik Atatürk, Çanakkale Savaşları’nın cereyan ettiği dönemlerde, bu evde yaşamıştır. Ev, 1983 yılında restore edilerek müzeye çevrilip ziyarete açılmıştır.

Atatürk Evi’nde Atatürk’ün say masası, yatağı, kıyafetleri, bunların yanı dizi tüfek, sandık, alan kapları, divanlar ve fotoğraflar sergilenmektedir. Bigalı Köyü’nde mekân düzlük müze, daimî olarak ziyaret edilmektedir.

Kabatepe Müzesi
Gelibolu Yarımadası’nda bulunan Kabatepe Müzesi, bölgenin işaret fazla görüşme edilen seyahat alanları arasındadır.

Müze tarihsel Bakanlığı’nın öncülüğünde 1987 yılında hizmete açılmıştır. ancak 1988 yılında tarım Bakanlığı’ndan çıkıp Orman Bakanlığı’na bağlanmıştır. Müze, Kilye brifing Merkezi’ne 10 kilometre uzaklıkta bulunup, Kabatepe Liman yolunun üstünde mahal alır. Müzede sergilenen eserler arasında Çanakkale Savaşı’nda kullanılan silahlar, mermiler, mütenevvi malzemeler, fotoğraflar ve giysiler mevcuttur.

712 eseriyle verimli tek koleksiyona iye olan Kabatepe Müzesi, Çanakkale seyahat listenizde kesinlikle yerini almalı.

Gelibolu Mevlevihanesi
Gelibolu Mevlevihanesi, 1621 yılında Azade Mehmet Dede okunuşu dervişleri eliyle kurma edilmiştir.

Mevlevihane, Hamzakoy’da mekân almaktadır okunuşu Mevlevihaneler arasındaki genişlik makro alana iye yapıdır. Aynı zamanda semahanesi okunuşu fazla büyüktür.

II. Selim döneminde bu önemli Mevlevihane kapsamlı tek onarımdan geçmiştir. Gelibolu Mevlevihanesi, derinlemesine benzer müddet askeri bölgenin içerisinde kalmıştır. lakin 1994 senesinde Vakıflar Genel Müdürlüğü aracılığıyla alıp, restore edilmiştir. yenileme dönemi bittikten sonra ziyarete açılarak hizmet vermeye başlamıştır. Muazzam yalnız mimariye ehil olan Gelibolu Mevlevihanesi’nin yıldız kısmında semahane-türbe olup, güney kısmında ise dedeler mezarlığı buluyor.

Çanakkale’nin tarih ve doğal güzelliğin görkemli uyumu arasında gezerken Gelibolu Mevlevihanesi’ni rotanıza dahil etmeyi unutmayın.

Smintheion Antik Kenti
Çanakkale-Ayvacık’ın Gülpınar derin sınırları içerisinde bulunan Smintheion Antik Kenti, Apollon’a adanmış lahut bir kez alandır.

Alexandria Troas okunuşu Assos kentleri arasında sandalye alan Smintheion, Hellenistik dönemlere aittir. Antik kentte bir hayli tarihsel ören bulunsa da en ehemmiyetli kalıntısı kentin tapınağıdır. mabet Ion üslubunun işaret aldatıcı örneklerinden biridir.

Çanakkale’nin doğası derecesinde tarihi değerleri de turistler türünden sıkışık alaka görmektedir. katı bilinmez Smintheion Antik Kenti’nin ehil olduğu tarihi kalıntıları ilk keşfedenlerden biri siz olabilirsiniz.

Bozcaada Yenikale
Bozcaada’da ülke düz Rum Mahallesi’nin arkasında kalan Yenikale, uzaktan bakıldığında kolayca aynı şekilde ulaşılacağı düşünülse de, yola koyulduğunuz lahza zorlu eş yürüyüş yoluna iye olduğunu anlarsınız.

Kale kalıntıları, dik eş yamaçta arsa alır. Kaleye ulaştığınız an, eksiksiz ancak manzaranın arasındaki tarihsel kalıntıları gezmenin keyfini yaşayacaksınız. Yenikale, Osmanlı döneminde inşa edilmiştir. 1827 yılında Bozcaada Muhafızı Hafız yüksek Paşa’nın isteği üstüne yaptırılmıştır.

Sur duvarında moloz taş ve karışımı kullanılmıştır. Bozcaada Yenikale’nin bulunduğu tepede, pişmiş topraklar, seramik parçalar okunuşu kabir kalıntıları görülebilecek tarihsel yerlerdir.

Kömür Limanı
Gelibolu-Saros Körfezi’nde bulunan Kömür Limanı, bahusus dalgıçlar bu iletişim formu türünden şişman ilişki görüyor.

Suyun berraklığı, sualtı görüş mesafesinin genişliği okunuşu zenginliğiyle turizmin politik noktalarından biridir. Liman, tiran Limanı’nın gerçek karşısında bulunup, Fındıklı Köyü’nden 6 kilometre uzaklıktadır. Liman, muntazam kara ancak yola sahiptir. bir kez zamanlar bu limanda kömür taşındığı ayrılmış ismi Kömür Limanı olarak anılmış. Kömür Limanı’nın suyu 4-5 metre sonra derinleşmeye başlıyor.

Hem kandırıcı müşterek tatil hem okunuşu coşku verici dalışlar maksadıyla ideal sadece mahal olan Kömür Limanı, Gelibolu’nun ayrımlı bir kez güzelliğine şahit olmanız özgü sizleri bekliyor.

Saruca uslu Hamamı
Çanakkale’nin tarihine şavk tutan yapılar arasındaki Saruca uslu Hamamı, adını banisinden alır. Gelibolu Tersanesi’ni inşa ettiren Saruca ağırbaşlı çeşidinden yaptırılmıştır. Yapım yılı 1391’dır.

Saruca Paşa Hamamı’nın en stratejik özelliği Gelibolu’daki genişlik yetişkin yunak olmasıdır. İçerisindeki mermer çizme, bu hamamı tek asker tarafından yaptırıldığının mesajını verir. ancak mermer çizme kokusuz anda Gelibolu lansman Merkezi’nde sergilenmektedir.

Saruca uslu Hamamı’nın yapımında lokum tariz okunuşu tuğla kullanılmıştır. tepesi bölümden meydana gelmiştir; soğuk, sıcak okunuşu halvet bölümü… Gelibolu Alaaddin Mahallesi’nde bulunduğu maksadıyla kolayca eş köyler yoluna sahiptir. Saruca uslu Hamamı’nı tatiliniz sırasında gezip görebilirsiniz. İçler acısı olan döl eşi hali hafızalarınıza kazınacaktır.

Anzak Koyu
Çanakkale’nin turistler türünden genişlik fazla görüşme edilen noktalarından biridir Anzak Koyu. yalnızca lekesiz deniziyle değil, tarihteki önemli olaylara tanıklık etmesinden onun yorumu burada ötürü da dikkatleri üstüne çekmektedir.

Gelibolu Yarımadası’nda bulunan Anzak Koyu, Çanakkale Savaşı’nda Anzakların burada tarh yapmalarından ismini alır. Koy, Anzak ismini ciddi olarak 1985 yılında almıştır. Çanakkale’nin natürel güzellikleri derecesinde tarihsel öneme malik yerlerini de gezerek keyifli müşterek tatil geçirebilirsiniz. Anzak hararetli hem geçmişiyle hem de doğa güzellikleriyle beğeninizi kazanacak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *